
Raspberry Fudge
Denna drink med smak av hallon och engelsk kola (fudge) av drycken butterscotch har skapats på restaurang Marie Laveau i Stockholm.
Ingredienser
Vaniljvodka 3.0 cl
Butterscotch schnapps 2.0 cl
Hallonpuré 4.0 cl
Citronjuice 3.0 cl
Sockerlag 50/50 2.0 cl
Tillbehör:
![]()
Skapat av
Marie Laveau
Tillagning
- Häll alla ingredienserna utom Butterscotch Schnapps i halvhögt koniskt glas. Fyll på med krossad is och rör om.
- Toppa med Butterscotch Schnapps.
Garnera med citronzest (citronslinga).
Stick ner ett par kortartade sugrör.
Fler drinkrecept inom Borttagna drinkar
Liknande recept som Raspberry Fudge
-
Frozen Mango
Fräsch mangodryck.
För dem som önskar ett alkolfritt alternativ - ta bort rommen. -
Sylvester Passion
Läskande citrusdrink för varma dagar eller heta kvällar.
För den som vill ha ett alkoholfritt alternativ - ta bort starkspriten. -
Screwdriver
En superenkel och förrädiskt god drink!
Enligt sägnen lär en amerikansk oljearbetare i Iran på 1950-talet ha använt sin skruvmejsel för att röra om i denna drink. -
Rom och Cola / Cuba libre
"Drinking rum and coca cola" sjöng Andrew Sisters på 1940-talet, vilket gjorde denna enkla drink populär och odödlig. Drinken föddes dock 1898 som Cuba Libre.
-
Fläderbloms chaite (alkoholfri)
När det är kallt ute kan det vara gott med en varm, söt dryck t.ex. varm fläderblomssaft blandad med te.
-
Black Russchian
Världens mest kända On-the-Rocks (om man bortser från whisky-on-the-rocks och några till). Tillkom på Hotel Metropole i Bryssel, cirka 1950.
-
Almond Cigar
Denna "mandelcigarr" kan man hitta på Söders Hjärta i Stockholm.
-
Mint Julep
Från den USA-amerikanska södern kommer denna mintdrink, som där alltid varit mycket populär. Detta exemplar, blandat på Clarion Hotel i Stockholm, liknar i stor utsträckning originalet.
-
Mixed Hemingway
Denna jordgubbsdrink är en modifierad tävlingsvinnare från en kanadensisk tävling. Modifieringen har skett av barmästaren på restaurang Gondolen i Stockholm.
-
Squabble
En sofistikerad drink att tillreda och att dricka. Kanske lite för komplicerad för hemmiljö, så varför inte besöka upphovsmannen Niklas Ståhlström, i baren på brasserie Godot, Sthlm.