Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

Lägg till ingredienser

Flaskor (ā 70 cl): 1

Fänkål

1.0 

st liten

Citronskal

1.0 

styck

Honung

2.0 

msk

Brännvin Special

6.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Fänkål 1.0 st liten

Citronskal 1.0 styck

Honung 2.0 msk

Brännvin Special 6.0 cl

Tillagning

  1. Tvätta fänkålen ordentligt.
    Skiva den tunt.

  2. Riv gult citronskal (ej det vita som är beskt).

  3. Blanda fänkål, citronskal och honung med brännvinet. Ställ svalt och mörkt i 1,5 dygn.

  4. Sila bort fänkål och citronskal.
    Låt stå svalt och mörkt i ytterligare 10 dagar.

  5. Serveras kylskåpskall.

Kockens kommentar

Bodil Andersson är sommelier på Långbro Värdshus som ligger i södra Stockholm. Hon har tillsammans med krögaren och kocken Fredrik Eriksson, välkänd som TV-kock, skapat denna snaps till lättare påskmat.

Fler drinkrecept inom Påskdrinkar & - snaps

Liknande recept som Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

  • Recept på Hemmagjord ägglikör

    Hemmagjord ägglikör


    En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens  i drinkar.

  • Recept på Easter Kiss

    Easter Kiss


    En ägglikörsdrink passande till påsk.

  • Recept på Easter Vanilla

    Easter Vanilla


    En påskvärmare.

  • Recept på Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • Recept på Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.

  • Recept på Galliano hot shot

    Galliano hot shot

    En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.

  • Recept på Gondolens Egg Nogg

    Gondolens Egg Nogg

    En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

  • Recept på Easter Bunny

    Easter Bunny

    Detta är The Cat Bar´s månadsdrink för april 2006. "Ägglikör är en underskattad kamrat och vaniljvodkan är en omtyckt del av vårt barskåp, så nu kombinerar vi dessa båda för maximal påskkänsla."

  • Recept på Brandy Eggnog (äggtoddy)

    Brandy Eggnog (äggtoddy)

    En äggtoddy (eggnog) innehåller alltid ägg(gula), men sedan är variationsrikedomen stor. Här en variant skapad av The Cat Bar.

  • Recept på Dillsnaps

    Dillsnaps

    Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.