
Dillsnaps
Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.
Ingredienser
Brännvin (okryddat) 35.0 cl
Dill 2.0 kvistar
Tillbehör:
Glasburk med lock 5.0 dl
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll upp brännvin i en burk och tillsätt några dillkvistar.
- Sätt på lock och låt stå i ca två dagar.
Smaka av. - Ta bort dillkvisten och häll i flaska.
- Servera brännvinet väl kyld.
Kockens kommentar
Dillkvisten kan vara fin som dekoration i flaskan men bör i sådant fall inte vara där för länge, eftersom smaken försämras av för lång tid. Även utan kvistar bör snapsen inte lagras alltför länge. Gör därför små satser. Om smaken blivit för stark, späd ev. med lite okryddat brännvin, eller tillsätt lite socker.
Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas väl.
Fler drinkrecept inom Påskdrinkar & - snaps
Liknande recept som Dillsnaps
-
Hemmagjord ägglikör
En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens i drinkar. -
Easter Kiss
En ägglikörsdrink passande till påsk. -
Easter Vanilla
En påskvärmare. -
Långbro Påsksnaps med fänkål och citron
Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.
-
Hemryddat brännvin - grundrecept
Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.
-
Galliano hot shot
En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrinktävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.
-
Gondolens Egg Nogg
En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.
-
Easter Bunny
Detta är The Cat Bar´s månadsdrink för april 2006. "Ägglikör är en underskattad kamrat och vaniljvodkan är en omtyckt del av vårt barskåp, så nu kombinerar vi dessa båda för maximal påskkänsla."
-
Brandy Eggnog (äggtoddy)
En äggtoddy (eggnog) innehåller alltid ägg(gula), men sedan är variationsrikedomen stor. Här en variant skapad av The Cat Bar.
-
Dillsnaps
Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.