Dillsnaps

Dillsnaps

Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.

Lägg till ingredienser

Flaskor ā 35 cl: 1

Brännvin (okryddat)

35.0 

cl

Dill

2.0 

kvistar

 

Tillbehör:

 

Glasburk med lock

5.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Brännvin (okryddat) 35.0 cl

Dill 2.0 kvistar

Tillbehör:

Glasburk med lock 5.0 dl

Bild saknas
Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Häll upp brännvin i en burk och tillsätt några dillkvistar.

  2. Sätt på lock och låt stå i ca två dagar.
    Smaka av.

  3. Ta bort dillkvisten och häll i flaska.

  4. Servera brännvinet väl kyld.

Kockens kommentar

Dillkvisten kan vara fin som dekoration i flaskan men bör i sådant fall inte vara där för länge, eftersom smaken försämras av för lång tid. Även utan kvistar bör snapsen inte lagras alltför länge. Gör därför små satser. Om smaken blivit för stark, späd ev. med lite okryddat brännvin, eller tillsätt lite socker.

Använd brännvin med högst 40% alkohol, för att kryddsmaken skall utvecklas väl.

Fler drinkrecept inom Påskdrinkar & - snaps

Liknande recept som Dillsnaps

  • Recept på Hemmagjord ägglikör

    Hemmagjord ägglikör


    En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens  i drinkar.

  • Recept på Easter Kiss

    Easter Kiss


    En ägglikörsdrink passande till påsk.

  • Recept på Easter Vanilla

    Easter Vanilla


    En påskvärmare.

  • Recept på Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • Recept på Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.

  • Recept på Galliano hot shot

    Galliano hot shot

    En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.

  • Recept på Gondolens Egg Nogg

    Gondolens Egg Nogg

    En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

  • Recept på Easter Bunny

    Easter Bunny

    Detta är The Cat Bar´s månadsdrink för april 2006. "Ägglikör är en underskattad kamrat och vaniljvodkan är en omtyckt del av vårt barskåp, så nu kombinerar vi dessa båda för maximal påskkänsla."

  • Recept på Brandy Eggnog (äggtoddy)

    Brandy Eggnog (äggtoddy)

    En äggtoddy (eggnog) innehåller alltid ägg(gula), men sedan är variationsrikedomen stor. Här en variant skapad av The Cat Bar.

  • Recept på Dillsnaps

    Dillsnaps

    Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.