Hemmagjord ägglikör

Hemmagjord ägglikör


En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens  i drinkar.

Lägg till ingredienser

Sats (ā 5 dl): 2

Vaniljstång

1.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Äggula

10.0 

styck

Florsocker

6.0 

dl

Brännvin (okryddat)

3.0 

dl

el. konjak

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Vaniljstång 1.0 styck

Mjölk 3.0 dl

Äggula 10.0 styck

Florsocker 6.0 dl

Brännvin (okryddat) 3.0 dl

el. konjak

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg kärnor och stång i en kastrull.

  2. Tillsätt mjölk. Koka upp.
    Var observant så att det inte kokar över.
    Ta av från plattan och låt kallna.
    Ta bort vaniljstången.

  3. Vispa upp äggulor med florsocker.
    Tillsätt avsvalnad/kall mjölk.
    Rör om tills helt slät.

  4. Sprit och äggvisp skall ha samma temperatur (rumstempererat). Rör försiktigt ner spriten.
    Förvara likören i kylskåp.

Kockens kommentar

För fylligare konsistens kan lite vispgrädde tillsättas under punkt 3. Äggvisp och sprit skall hålla samma temperatur för att inte skära sig. För mer karaktär kan brännvin bytas ut mot konjak.

Alkoholhalt 12%.
Förvaras kallt.

Bör ej sparas länge.

Fler drinkrecept inom Påskdrinkar & - snaps

Liknande recept som Hemmagjord ägglikör

  • Recept på Hemmagjord ägglikör

    Hemmagjord ägglikör


    En mild äggig, alkoholsvag likör till kaffet eller som ingrediens  i drinkar.

  • Recept på Easter Kiss

    Easter Kiss


    En ägglikörsdrink passande till påsk.

  • Recept på Easter Vanilla

    Easter Vanilla


    En påskvärmare.

  • Recept på Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Långbro Påsksnaps med fänkål och citron

    Denna ljusa snaps, komponerad av Bodil Andersson och Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus, har skapats för att passa till påskförrätter och lättare mat som kokt lax.

  • Recept på Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemryddat brännvin - grundrecept

    Hemkryddat brännvin skall vara personligt, dvs man skapar sin egen variant. Och kryddad snaps med bär från egen buske smakar alltid bäst. Fungerar också bra som en personlig present i en trevlig flaska.

  • Recept på Galliano hot shot

    Galliano hot shot

    En mycket populär shot. Ursprungligen gjord på Anisette istället för Galliano år 1987 av Bosse Bergström, som medverkade i en kaffedrink­tävling. Det ursprungliga namnet var Hot shot.

  • Recept på Gondolens Egg Nogg

    Gondolens Egg Nogg

    En varm äggtoddy är alltid en välkommen drink att värma sig med efter en kall vinterdag. Här är Stockholmsrestaurangen Gondolens förslag.  

  • Recept på Easter Bunny

    Easter Bunny

    Detta är The Cat Bar´s månadsdrink för april 2006. "Ägglikör är en underskattad kamrat och vaniljvodkan är en omtyckt del av vårt barskåp, så nu kombinerar vi dessa båda för maximal påskkänsla."

  • Recept på Brandy Eggnog (äggtoddy)

    Brandy Eggnog (äggtoddy)

    En äggtoddy (eggnog) innehåller alltid ägg(gula), men sedan är variationsrikedomen stor. Här en variant skapad av The Cat Bar.

  • Recept på Dillsnaps

    Dillsnaps

    Denna dillsmakande snaps går förhållandevis snabbt att tillaga om man jämför med många andra smaksatta snapsar.