Buck´s fizz / Mimosa

Buck´s fizz / Mimosa

I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!

Lägg till ingredienser

Antal glas: 1

Apelsinjuice

6.0 

cl

Champagne kall

9.0 

cl

 

Grenadin?

1.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ingredienser

Apelsinjuice 6.0 cl

Champagne kall 9.0 cl

Grenadin? 1.0 cl

Bild saknas
Skapat av
Cat Bar

Tillagning

  1. Kyl champagneglas med is.
    Häll bort isen.

  2. Häll apelsinjuice i glaset och ev. grenadin.
    Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.

Kommentar:

Bucks fizz är originalmässigt med en skvätt grenadin, men serveras numera vanligen (som på bilden) utan. Den franska varianten Mimosa serveras utan grenadin.

Kockens kommentar

Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.

Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.

Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar

Liknande recept som Buck´s fizz / Mimosa

  • Recept på My Maj Bellini

    My Maj Bellini

    En gulgrön variant av originalet Bellini.
    Passande på påskafton?

  • Recept på Kir Royal & Kir Imperial

    Kir Royal & Kir Imperial

    Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?

    Royal = med svart vinbärslikör.
    Imperial = med hallonlikör.

  • Recept på Välkomstdrink med champagne

    Välkomstdrink med champagne

    "Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.

  • Recept på Buck´s fizz / Mimosa

    Buck´s fizz / Mimosa

    I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!

  • Recept på Beverly Hills Iced Tea

    Beverly Hills Iced Tea

    Detta är en mindre komplicerad variant av den klassiska Long Island Ice Tea, men elegantare då coca-colan bytts ut mot champagne. Detta exemplar har tillretts på Gondolen, Stockholm.

  • Recept på Petters Punsch (fruktbål)

    Petters Punsch (fruktbål)

    En bål är en dryck av saft, läskedryck och/eller vin/sprit, ofta med skivade frukter i. Den serveras med hjälp av en skopa ur en stor skål. M.a.o. en bål kan varieras i oändlighet. Servera alltid en bål väl kyld!

  • Recept på Vit sangria med äpple, nejlika och kanel

    Vit sangria med äpple, nejlika och kanel

    Fräscht, syrligt!

  • Recept på Vit sangria

    Vit sangria

    Sangria är klassisk spansk vinbål gjord av vin, sodavatten och fruktbitar m.m. Denna har vitt vin som bas och har spetsats med calvados och Cointreau.

  • Recept på Sangria (röd) med nejlikor och kanel

    Sangria (röd) med nejlikor och kanel

    Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).

  • Recept på Svart sangria

    Svart sangria

    Denna mörka "åderlåtning" (dvs Sangria) har tillretts av rött vin och mörka bär.