
Buck´s fizz / Mimosa
I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!
Tillagning
- Kyl champagneglas med is.
Häll bort isen. - Häll apelsinjuice i glaset och ev. grenadin.
Fyll på med kall champagne eller mousserande vin.
Kommentar:
Bucks fizz är originalmässigt med en skvätt grenadin, men serveras numera vanligen (som på bilden) utan. Den franska varianten Mimosa serveras utan grenadin.
Kockens kommentar
Buck´s Fizz serverades första gången 1921 av bartendern Mc Garry på Buck´s Club i London. Drinken serveras ofta som brunchdrink.
Mimosa är en fransk variant skapad på Ritz Hotel i Paris ca 1925. Ibland tillsätts en tesked Grand Marnier, varvid man får en Grand Mimosa. Byter man ut apesinjuicen mot tranbärsjuice kallas den Hibiscus eller Pointsetta och med grapefruktjuice blir det en Lilosa.
Fler drinkrecept inom Välkomstdrinkar
Liknande recept som Buck´s fizz / Mimosa
-
My Maj Bellini
En gulgrön variant av originalet Bellini.
Passande på påskafton? -
Kir Royal & Kir Imperial
Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?
Royal = med svart vinbärslikör.
Imperial = med hallonlikör. -
Välkomstdrink med champagne
"Not too dry, not too sweet, with just the rightamount of bubbles and buzz." En klassiker känd redan av Mark Twain och välkänd även på restaurang Gondolen i Stockholm där just detta exemplar kom till.
-
Buck´s fizz / Mimosa
I England heter denna drink Buck´s Fizz och i Frankrike Mimosa. En lämplig brunchdrink, tillika en drink man serverar till tidigt ankomna bröllopsgäster!
-
Beverly Hills Iced Tea
Detta är en mindre komplicerad variant av den klassiska Long Island Ice Tea, men elegantare då coca-colan bytts ut mot champagne. Detta exemplar har tillretts på Gondolen, Stockholm.
-
Petters Punsch (fruktbål)
En bål är en dryck av saft, läskedryck och/eller vin/sprit, ofta med skivade frukter i. Den serveras med hjälp av en skopa ur en stor skål. M.a.o. en bål kan varieras i oändlighet. Servera alltid en bål väl kyld!
-
Vit sangria med äpple, nejlika och kanel
Fräscht, syrligt!
-
Vit sangria
Sangria är klassisk spansk vinbål gjord av vin, sodavatten och fruktbitar m.m. Denna har vitt vin som bas och har spetsats med calvados och Cointreau.
-
Sangria (röd) med nejlikor och kanel
Sangria är en spansk vinbål ursprungligen med rött vin. Sangría betyder ordagrannt "åderlåtning" (sangre = blod).
-
Svart sangria
Denna mörka "åderlåtning" (dvs Sangria) har tillretts av rött vin och mörka bär.