22 recept med Klassiska nötkötträtter

  • Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis

    Spädning: Vätska i långpannan ger fuktig värme och saftigare kött. Förr spädd...

    Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    223 Kcal / 100g

    317 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Saltrulle

    Saltrulle

    Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att ...

    Tid: 4 tim (+ 48 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Svenskt Kött

    137 Kcal / 100g

    206 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Filé Oscar, kalvfilé på kungligt vis

    Denna lyxiga rätt har fått sitt namn och utformning (O & II) efter kung O...

    Tid: 50 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    116 Kcal / 100g

    473 Kcal / portion

    GBR (GI) 1 / portion

  • Kokt rimmad oxbringa med rotmos

    Kokt rimmad oxbringa med rotmos

    Är köttet hemrimmat i lake bör det ligga i rikligt med vatten 2-3 timmar inna...

    Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    141 Kcal / 100g

    728 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Skomakarlåda

    Skomakarlåda

    Skomakarbiff (skomakarbit) är den bakre delen av biffraden. På biffens ovansi...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Tommy Myllymäki, Mitt Kök

    193 Kcal / 100g

    1113 Kcal / portion

    GBR (GI) 3 / portion

  • Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt

    Koktid för nötkött varierar i olika kokböcker. En vanlig angivelse är att kok...

    Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    109 Kcal / 100g

    570 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader

    Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader

    Rulader är en maträtt med överraskning, beroende på vad man fyller dem med. K...

    Tid: 1 tim 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    182 Kcal / 100g

    877 Kcal / portion

    GBR (GI) 4 / portion

  • Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    Luffarstek/luffarbiff (fjäderbladsbogstek, flat iron steak)

    "Luffar"-stek/-biff för att det är ett billigare alternativ till ...

    Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    167 Kcal / 100g

    741 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Klassisk surstek

    Klassisk surstek

    Surstek marineras på klassiskt vis i starkt syrlig lag av svagdricka (numera ...

    Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:

    151 Kcal / 100g

    820 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Biff Greta, Biff special

    Biff Greta, Biff special

    Biff Special och Biff Greta är två likartade recept av biff stekt med senap, ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    168 Kcal / 100g

    642 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem