40 recept med Klassiska fiskrätter

  • Fiskpaté med räkor

    Fiskpaté med räkor

    För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller m...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:

    81 Kcal / 100g

    84 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Alspånsrökt lax i grill

    Alspånsrökt lax i grill

    Annan fet fisk tillagas på samma sätt, men anpassa tillagningstid efter fiske...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    201 Kcal / 100g

    353 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Halstrad kryddfylld forell

    Halstrad kryddfylld forell

    Forell eller laxforell är ett allmännt begrepp, inte ett biologiskt namn på f...

    Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    110 Kcal / 100g

    377 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Brasgädda ā la Bengt

    Brasgädda ā la Bengt

    I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.

    Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    83 Kcal / 100g

    425 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Stekt abborre

    Stekt abborre

    Med lite tur drar man upp en par abborrar och hittar kantareller i skogen. Har ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    113 Kcal / 100g

    455 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Rimmad lax med dillstuvad potatis

    Rimmad lax med dillstuvad potatis

    Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. A...

    Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:

    108 Kcal / 100g

    466 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Sjötunga i smörsås med pressad potatis

    Sjötunga i smörsås med pressad potatis

    Receptet är användbart för alla plattfiskar.

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    103 Kcal / 100g

    471 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Ugnslagad eller halstrad sik

    Ugnslagad eller halstrad sik

    Fisken kan också ugnslagas utan att pannstekas. Sätt i så fall ugnen på 225°C...

    Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan x2

    83 Kcal / 100g

    475 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Gratinerade torskhuvuden

    Gratinerade torskhuvuden

    Att äta torskhuvud är en klassisk rätt, numera sällsynt förekommande. Huvudet...

    Tid: 25 min , Svarighet: Medel, Kock:

    95 Kcal / 100g

    478 Kcal / portion

    GBR (GI) 6 / portion

  • Sillbullar med korintsås

    Sillbullar med korintsås

    I Bohuslän är denna rätt poppis.

    Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    151 Kcal / 100g

    480 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem