40 recept med Klassiska fiskrätter
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Fiskpaté med räkor
För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller m...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
81 Kcal / 100g
84 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Ugnslagad eller halstrad sik
Fisken kan också ugnslagas utan att pannstekas. Sätt i så fall ugnen på 225°C...
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan x2
83 Kcal / 100g
475 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Brasgädda ā la Bengt
I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.
Tid: 1 tim (+ 30 min) , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
83 Kcal / 100g
425 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Lätt och luftig lutfiskpudding
Jag gräddar puddingen i låg ugnsvärme, dvs 150°C, i 40 minuter för att den in...
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
91 Kcal / 100g
536 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock:
93 Kcal / 100g
501 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Lutfisk
Fastare fisk erhålles om den läggs i kallt vatten som byts några gånger. Om fry...
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Kock:
94 Kcal / 100g
487 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Gratinerade torskhuvuden
Att äta torskhuvud är en klassisk rätt, numera sällsynt förekommande. Huvudet...
Tid: 25 min , Svarighet: Medel, Kock:
95 Kcal / 100g
478 Kcal / portion
GBR (GI) 6 / portion
-
Sjötunga i smörsås med pressad potatis
Receptet är användbart för alla plattfiskar.
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
103 Kcal / 100g
471 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor. A...
Tid: 35 min , Svarighet: Lätt, Kock:
108 Kcal / 100g
466 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion
-
Halstrad kryddfylld forell
Forell eller laxforell är ett allmännt begrepp, inte ett biologiskt namn på f...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
110 Kcal / 100g
377 Kcal / portion
GBR (GI) 2 / portion