30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
31 Kcal / 100g
41 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Avancerad viltvinssås av mörk oxbuljong
Passar till allehanda kött, i synnerhet till vilt. I stället för viltben kan ...
Tid: 2 tim , Svarighet: Avancerat, Kock: Sv. Institutet SI
240 Kcal / 100g
261 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Mannerströms rödvinssås ¤
Mannerström: Jag har inget socker i min rödvinssås. Tyvärr har det blivit ett...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
169 Kcal / 100g
306 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Enkel svart vinbärssås
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
65 Kcal / 100g
66 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce bordelaise, mörk stekskysås med bordeaxvin och oxmärg
Sauce bordelaise är en mörk stekskysås med bordeauxvin som monteras med smö...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
188 Kcal / 100g
213 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Jus lié, avredd sky
I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Konce...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
18 Kcal / 100g
19 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Sauce Robert (fr. Robertsås) är en av de äldsta franska såserna med anor från...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
168 Kcal / 100g
171 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Sauce ragoût (ragusås) är i princip samma sås som Sauce brune, men har mer ...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
88 Kcal / 100g
94 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Sauce Diable serveras till stekt kyckling, stekt eller bräserat griskött, flä...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
165 Kcal / 100g
153 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Sås av steksky
När man steker kött i panna, ugn eller bräserar sipprar det ut smakrik köttsa...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
96 Kcal / 100g
105 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)