30 recept med Mörka såser, skysåser
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
- 
              
              Sauce brune/Suce ragoût, brun grundsås
Sauce ragoût (ragusås) är i princip samma sås som Sauce brune, men har mer ...
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Kock:
                88 Kcal / 100g
                94 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Jus lié, avredd sky
I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Konce...
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                18 Kcal / 100g
                19 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smak...
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                31 Kcal / 100g
                41 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Enkel svensk brun grundsås med tärning eller koncentrerad fond
Vetemjöl kan ge mjölsmak åt såsen om den inte sjudes lång stund. Används matl...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                49 Kcal / 100g
                52 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce Diable/Sauce piquante, pepparstark djävulssås
Sauce Diable serveras till stekt kyckling, stekt eller bräserat griskött, flä...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                165 Kcal / 100g
                153 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Mannerströms rödvinssås ¤
Mannerström: Jag har inget socker i min rödvinssås. Tyvärr har det blivit ett...
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:
                169 Kcal / 100g
                306 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce Robert (robertsås), klassisk brun senapssås
Sauce Robert (fr. Robertsås) är en av de äldsta franska såserna med anor från...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
                168 Kcal / 100g
                171 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
En variant av madeirasåsen är Sauce Perigord/Périgueux som innehåller tryff...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
                133 Kcal / 100g
                155 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel
Klassisk sås till fint kött som oxfilé och biff, till exempel Tournedos Ros...
Svarighet: Medel, Kock:
                122 Kcal / 100g
                155 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 - 
              
              Sås av steksky
När man steker kött i panna, ugn eller bräserar sipprar det ut smakrik köttsa...
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Kock:
                96 Kcal / 100g
                105 Kcal / portion
                GBR (GI) 0 / portion
 
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)