Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Om vattenförändringar >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Madère/Sauce Porto, brun madeirasås eller portvinssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 155

GBR (GI) / port: 0

Recept: 774 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vattenförändringar > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
  2. Koka ner starkvinet till hälften.
  3. Tillsätt brun grundsås och låt sjuda ett par minuter. Smaka av. Såsen kan förstärkas med koncentrerad köttfond eller med mer vin. Tillsätt lite taget och låt sjuda en stund så att alkoholen kokar bort.
  4. Montera: Ta kastrullen av värmen och vispa ner smör klickvis.

Kockens kommentar

En variant av madeirasåsen är Sauce Perigord/Périgueux som innehåller tryffel. Såsen blir "avancerad" om grundsås måste tillredas.

Tillhörande recept

Sauce brune, brun grundsås

Jus lie, avredd sky

Jus lié/avredd sky på koncentrerad fond

Sauce Perigord/Périgueux, elegant mörk madeirasås med tryffel

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem