194 recept med Svensk mat, husmanskost

  • Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis

    Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis

    Alternativa fyllningar:1. Selleri och ädelost.2. Skinka, basilika, svamp.3. Ans...

    Tid: 35 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan

    114 Kcal / 100g

    437 Kcal / portion

    GBR (GI) 5 / portion

  • Bondomelett

    Bondomelett

    Bondomelett kallas också "restomelett", då det är ett utmärkt sätt ...

    Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    129 Kcal / 100g

    414 Kcal / portion

    GBR (GI) 8 / portion

  • Rullsylta med rödbetor och kokt potatis

    Rullsylta med rödbetor och kokt potatis

    Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan f...

    Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Medel, Kock:

    222 Kcal / 100g

    1073 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Råbiff - biff tartar

    Råbiff - biff tartar

    Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Köttfärs är en bakteriekän...

    Tid: 10 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock: Kockskolan

    157 Kcal / 100g

    580 Kcal / portion

    GBR (GI) 2 / portion

  • Elefantöra

    Elefantöra

    Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot ...

    Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan

    120 Kcal / 100g

    559 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Lapskojs, potatismos med kött

    Lapskojs, potatismos med kött

    En utmärkt restmatsrätt. Godast är att använda kokt rimmad oxbringa, gärna ...

    Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan x1

    185 Kcal / 100g

    875 Kcal / portion

    GBR (GI) 7 / portion

  • Pressylta

    Pressylta

    I stället för fläsklägg kan man ta kalvlägg och i så fall byta ut kalvköttet ...

    Tid: 3 tim (+ 10 tim) , Svarighet: Avancerat, Kock:

    332 Kcal / 100g

    597 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Klassisk köttsoppa

    Klassisk köttsoppa

    Consommén på burk skall vara koncentrerad. Är den färdigspädd behövs dubbla män...

    Tid: 2 tim , Svarighet: Lätt, Kock:

    44 Kcal / 100g

    235 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Toast Skagen originalet

    Toast Skagen originalet

    Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var To...

    Tid: 30 min , Svarighet: Mkt lätt, Kock:

    237 Kcal / 100g

    301 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

  • Fiskpaté med räkor

    Fiskpaté med räkor

    För att göra en fiskpaté bör fet fisk väljas, till exempel kolja, sej eller m...

    Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Kock:

    81 Kcal / 100g

    84 Kcal / portion

    GBR (GI) 0 / portion

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem