 
  
              
  
    
              Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Färdig tapenade
(Tapenade = provensalsk röra av svarta oliver, kapris, sardeller, vitlök och olivolja)
                 Tapenade = Provencal mixture of black olives, capers, anchovies, garlic and olive oil
                Tapenade = Provencal mixture of black olives, capers, anchovies, garlic and olive oil
              
                 tapernade, caviar nicoise = mélange provençal de olives noires, câpres, anchois, ail et huile d´olive
                tapernade, caviar nicoise = mélange provençal de olives noires, câpres, anchois, ail et huile d´olive
              
                 Tapenade = impasto provenzale di olive nere, capperi, acciughe, aglio e olio d´oliva
                Tapenade = impasto provenzale di olive nere, capperi, acciughe, aglio e olio d´oliva
              
                 Tapenade = Provenzalische Mischung aus schwarzen Oliven, Kapern, Sardellen, Knoblauch und Olivenöl
                Tapenade = Provenzalische Mischung aus schwarzen Oliven, Kapern, Sardellen, Knoblauch und Olivenöl
              
                 Tapenade = mezcla provenzal de aceitunas negras, alcaparras, anchoas, ajo y aceite de oliva
                Tapenade = mezcla provenzal de aceitunas negras, alcaparras, anchoas, ajo y aceite de oliva
              
Tapenade är en provensalsk ("från Provence) krämig röra, bestående av svarta oliver och kapris med tillsats av sardeller och vitlök, blandat med olivolja. Tapeno betyder på provensalska "kapris", därav namnet. Kallas ibland för le Caviar Nicoise ("från Nice"). Det finns olika varianter att köpa i handeln, framförallt i sydligare länder. Se recept, klicka på recept till höger om bilden ovan.
SÅ ANVÄNDS TAPERNADE
Tapernade äts på bröd, som drinktilltugg (dip), eller till grönsaker, ägg, kött med mera. Används ibland som fyllning i fågel.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2019-01
Läs mer
Recept med Färdig tapenade
Det finns 1 recept med Färdig tapenade
- 
                
                    Tapenade, provensalsk caviarTid: 12 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara