Intern mall för KockSkolan.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-

Grönsak...
beskrivning, ursprung, historia..

  • Vikt: Färsk rens tillagning rens
  • Karaktär och smak:
  • Mognad:
  • Alternativ vara:
  • Försäljning/säsong:
  • Jämförpris:  Läs mer > Om prisjämförelser.
  • Förvaring
    Optimal lagring: Temperatur °C, luftfuktighet  %, lagringstid  månader.

Köpråd:

Delvara

Tillagning:

Odla:

Produktion/import:

www.faostat.fao.org/site/567/DesktopDefault.aspx?PageID=567#ancor 

http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf

Potatisanalys SLV: http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2008/2008_livsmedelsverket_-naringsamnen_i_algkott_.pdf?_t_id=1B2M2Y8AsgTpgAmY7PhCfg%3d%3d&_t_q=analys+av+n%c3%a4rings%c3%a4mnen&_t_tags=language%3asv%2csiteid%3a67f9c486-281d-4765-ba72-ba3914739e3b&_t_ip=78.82.171.75&_t_hit.id=Livs_Common_Model_MediaTypes_DocumentFile/_20e7171f-fdef-4863-8962-8b51e9fbd08d&_t_hit.pos=1


Miljö:


VIKT OCH PORTIONSVIKT

Normalvikt i butik
Ansa


Vara

Råvikt

Rens

Tillagning

Tillagad

av råvikt

g

%

%

g

%


Vara

Råvikt

Rens

Tillagning

Tillagad

av råvikt

 

g

%

%

g

%

 

g

%

%

g

%



Vara

Råvikt

Rens

Tillagning

Tillagad

av råvikt

Liten

g

%

%

g

%

Medel

g

%

%

g

%

Stor

g

%

%

g

%


Portionsberäkning: råvara, rens.


SÅ ANVÄNDS ...

...kan ätas rå...

Klassiska rätter med :



© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-

--------------------------------

Så tillagas blomkål

Vara

Andras recept

Förberedelse

  • Portionsvikt
  • Ansa


RÅ ELLER BLANCERAD VARA


SÅ KOKAS

Blomkålssoppa

Koktid:

SÅ STUVAS




SÅ STEKS

S
tekt:
Pannsteka, woka, stektid

Ugnslagad :
Gratinerad, ugnstid

Grilla

Stektid

Friterad
Stektid

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-