(Så tillagas )
Intern mall för KockSkolan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-
Grönsak...
beskrivning, ursprung, historia..
Köpråd:
Delvara
Tillagning:
Odla:
Produktion/import:
www.faostat.fao.org/site/567/DesktopDefault.aspx?PageID=567#ancor
http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_10_gronsaker_och_rotfrukter_analys_av_naringsamnen.pdf
Miljö:
VIKT OCH PORTIONSVIKT
Normalvikt i butik
Ansa
Vara | Råvikt | Rens | Tillagning | Tillagad | av råvikt |
g | % | % | g | % |
Vara | Råvikt | Rens | Tillagning | Tillagad | av råvikt |
| g | % | % | g | % |
| g | % | % | g | % |
Vara | Råvikt | Rens | Tillagning | Tillagad | av råvikt |
Liten | g | % | % | g | % |
Medel | g | % | % | g | % |
Stor | g | % | % | g | % |
Portionsberäkning: råvara, rens.
SÅ ANVÄNDS ...
...kan ätas rå...
Klassiska rätter med :
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-
--------------------------------
Så tillagas blomkål
Vara
Andras recept
Förberedelse
RÅ ELLER BLANCERAD VARA
SÅ KOKAS
Blomkålssoppa
Koktid:
SÅ STUVAS
SÅ STEKS
Stekt:
Pannsteka, woka, stektid
Ugnslagad :
Gratinerad, ugnstid
Grilla
Stektid
Friterad
Stektid
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-