Grupper inom
Bakredskap:
Pajdegstyngder (pajvikter) är små bönliknade metall- eller keramiska kulor, som man lägger på pajdeg när den förgräddas. Pajdeg har en benägenhet att bli bubbligt bucklig och att krympa när den gräddas, vilket motverkas av tyngderna. I brist på sådana tyngder kan riskorn eller torkade bönor användas.
SÅ ANVÄNDS PAJDETSTYNGDER
Klä en pajform med deg. Pricka många hål med gaffel i degen. Täck med aluminiumfolie eller skrynklad bakplåtspapper. Fyll på med ett tjockt lager tyngder, helst ända upp. Se till att tynger fyller ut runt kanterna. Förgrädda pajdegen cirka 10 minuter i ugn på 200-225°C. Ta bort tyngder/folie/papper och grädda i ytterligare 5 minuter.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-03.
Läs mer
Recept med Pajdegstyngder
Det finns 4 recept med Pajdegstyngder
-
Proffsets krispiga pajskal
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte sucrée, söt fransk pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Söt pajdeg till efterrättspaj - grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte pralin lyonnaise, tårta med franska kanderade mandlar
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan