 
              
  
    
              
    
  
              Fruktkärnmjöl ¤
(fruktkärnmjöl, carobpulver = stabiliseringsmedel från johannesbrödkärnor)
                 lucust bean gum, carob gum = stabilizer from carob seeds
                lucust bean gum, carob gum = stabilizer from carob seeds
              
                 gomme de caroube = stabilisateur de graines caroube
                gomme de caroube = stabilisateur de graines caroube
              
                 gomma di carruba = stabilizzante da semi di carrube
                gomma di carruba = stabilizzante da semi di carrube
              
                 Johannisbrotgummi = Stabilisator aus Johannisbrotkernen
                Johannisbrotgummi = Stabilisator aus Johannisbrotkernen
              
                 goma garrofín, goma de algarrobo = estabilizador de semillas de algarrobo
                goma garrofín, goma de algarrobo = estabilizador de semillas de algarrobo
              
Hälsa: Johannesbröd är en ärtväxt. Risk för överkänslighetsreaktioner hos personer som reagerar på ärter, bönor och jordnötter.
SÅ ANVÄNDS FRUKTKÄRNMJÖL
Fruktkärnmjöl används i hushållet främst till desserter, som ett alternativ till choklad (se recept via länk nedan). Livsmedelsindustrin använder johannisbröd som stabiliseringsmedeltill exempel i glass och lättcrèmefraiche. Förekommer även vid papperstillverkning, i kosmetika, skoputsmedel, smaksättning av cigarretter och annat.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-12
 Skriv ut dryck
                  Skriv ut dryck