Brännare (gasbrännare) används för att bränna en yta på någon maträtt, till exempel crème brulée, eller för att bränna bort dun på en flådd fågel (läs mer > Ansa fågel). I köksbutiker kan man köpa små gasbrännare för husbehov (bild ovan).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2016-08
Recept med Brännare
Det finns 4 recept med Brännare
-
Karamelliserad saffransgröt (efterrätt)
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Italiensk maräng, mjuk dekormaräng
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Glace au four / Omelette Norvegienne / Baked Alaska - glass i ugn
Tid: 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Crème brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan