Starkvin Cocktails
20 recept på Starkvin Cocktails
-
Bitch brandy
Denna bittersöta konjaksbitch har blandats av bartender Daniel på Tranan i Stockholm. Ju fler droppar Angostura Bitter, desto "bitchigare".
-
Bitter Peach
Enligt Miguel Persson, barmästare på Upstairs-Bar på Clarion Hotel i Stockholm, skall man blanda denna bitterljuva persikodrink och sedan bara blunda och njuta.
-
Bloody Mary Cocktail
För den som vill smyga lite med sin "hangover" kan den lite finkantigare Bloody Mary Cocktail från restaurang Söder Hjärta i Stockholm rekommenderas.
-
Café Campari
Viktigt att denna drink serveras iskall enligt Calle Carboni, barchef lilla baren på Riche i Stockholm.
-
Christmas Martini
En passande drink i vintertid. Glögg gifter sig bra med honung och whiskey.
-
Dirty Martini och andra varianter
Häll med lite olivspad i drajan och det blir en Dirty Martini. Serveras drinken med citronskalet (lemontwisten) i drinken, kallas det Dry Martini with a twist.
-
Dry Manhattan
En Dry Manhattan är en bastard mellan Dry Martini och Manhattan, dvs whiskey blandat med torr vit vermouth och med citronskal+oliv i stället för ett rött cherrybär.
-
Dry Martini Classic
Den ursprungliga Dry Martinin blandades närmare "fifty-fifty" med gin och (söt?) vermouth. Med åren har drinken blivit allt torrare, dvs andelen gin har ökat. Torraste klassikern är Hemingways favorit 68 till 1.
-
Dry Martini standard
De flesta bartenders blandar Dry Martini med 5 till 10 delar gin och 1 del vermouth. Ju mer gin desto "torrare". Blanda ingredienserna och rör om med is. Sila upp i kylt glas. Vrid ett citronskal över. Garnera med en grön oliv.
-
Gibson
En Dry Martini garnerad med syltlök i stället för en oliv kallas för Gibson, namngiven efter den amerikanske konstnären Charles Dana Gibson bl.a. skapare av 1920-talets "The Gibson Girl".