
Ostron naturelle (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 2
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Ostrontallrik > Äts ej
Så öppnas ostron > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Karl-Johan, Kockskolan
Tillagning (15 min )
Naturelle: Ostron äts i Sverige färsköppnade, vanligtvis endast med citron som tillbehör.
- Öppna ostronen och skär citron i klyftor (läs mer > Så öppnas ostron). Servera ett torrt gott vin till.
Ā la Francaise: I Frankrike serveras ostron oftast även med vinegrett, baguette eller mörkt bröd och gärna en kryddig stekt korv till.
- Skala och finhacka lök. Häll vinäger i en skål och tillsätt löken. Öppna ostronen och stek korven. Servera.
Kockens kommentar
Svenskar har i allmänhet en överdriven rädsla mot ostron, sannolikt historiskt betingat. Läs mer, klicka på ingrediens > Ostron.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)