
Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 273

Kcal / portion: 187

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1499 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 19%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min + 3 tim )
- Knäck ägg och lägg gulor och äggvita var för sig i varsin (rostfri) bunke. Hacka Daim om sådan önskas.
- Vispa vitan äggvita till hårt/styvt skum (med raka toppar, läs mer > Så vispas ägg).
- Vispa gulorna med socker luftigt till blekgul färg.
- Vispa grädden fluffig (läs mer > Så vispas grädde).
- Vänd ner grädden, äggvitan och eventuella daimhack med gummiskrapa i bunken med äggulor till jämn smet (läs mer > Så vänder man ner). Häll smeten i en sockerkaksform eller portionsformar. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ställ semifreddon i kylskåpet en halvtimme innan servering.
- Garnering: Servera med färska hallon, eller mixa dem och servera som sås till tårtan, eller som topping på portionformarna.
Kockens kommentar
Semifreddo (it. = halvfrusen) kan bestå lite av varje, men består vanligen ägg, socker och grädde. Snarlik andra äggkrämer som till exempel parfait. Läs mer > Om kräm, krämefterrätter.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)