Bygårdens frysta mousse med blåbär
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så vispas grädde >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bygårdens frysta mousse med blåbär

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2011 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 20%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 198 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så vispas grädde > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om mousse > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning (45 min + 4 tim )

  1. Dela äggulor från vita i varsina metallskålar. Var noga med att inte få med någon gula i vitan. 
  2. Vispa vitorna till fast skum. Läs mer så vispas ägg.
  3. Mjukvispa grädden. Läs mer > Så vispas grädde.
  4. Rör ihop gulor, socker, vaniljsocker, crème fraiche, riven citronskal och pressad citronjuice.
  5. Vänd ner äggvitor och grädde. Läs mer > Så vänder man ner.
  6. Krossa kexen och fördela dem i portionsglas. Häll på krämen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  7. Servera: Ta fram moussen en halvtimme före servering. Garnera med blåbär.

Kockens kommentar

En fryst luftig mousse blir stabil av frysningen, men skall serveras kall. Läs mer > Om mousse.

Alternativ

Frusen chokladmousse

Parfait glacé

Semifreddo

Rabarbertårta, frusen yoghurt

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem