Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 254
            Kcal / portion: 503
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min + 4 tim )
- Dela äggulor från vita i varsina metallskålar. Var noga med att inte få med någon gula i vitan.
 - Vispa vitorna till fast skum. Läs mer så vispas ägg.
 - Mjukvispa grädden. Läs mer > Så vispas grädde.
 - Rör ihop gulor, socker, vaniljsocker, crème fraiche, riven citronskal och pressad citronjuice.
 - Vänd ner äggvitor och grädde. Läs mer > Så vänder man ner.
 - Krossa kexen och fördela dem i portionsglas. Häll på krämen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
 - Servera: Ta fram moussen en halvtimme före servering. Garnera med blåbär.
 
Kockens kommentar
En fryst luftig mousse blir stabil av frysningen, men skall serveras kall. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)