Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2011 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 20%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (45 min + 4 tim )
- Dela äggulor från vita i varsina metallskålar. Var noga med att inte få med någon gula i vitan.
- Vispa vitorna till fast skum. Läs mer så vispas ägg.
- Mjukvispa grädden. Läs mer > Så vispas grädde.
- Rör ihop gulor, socker, vaniljsocker, crème fraiche, riven citronskal och pressad citronjuice.
- Vänd ner äggvitor och grädde. Läs mer > Så vänder man ner.
- Krossa kexen och fördela dem i portionsglas. Häll på krämen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
- Servera: Ta fram moussen en halvtimme före servering. Garnera med blåbär.
Kockens kommentar
En fryst luftig mousse blir stabil av frysningen, men skall serveras kall. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)