Frusen yoghurttårta med rabarber
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 308
            Kcal / portion: 432
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 5187 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 5 tim )
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
 - Riv mandelmassan fint i en bunke. Riv ner citronskal (endast gult kött, ej vitt). Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.
 - Smöra en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
 - Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar. Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 minuter tills rabarbern mjuknat.
 - Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp. 
 - Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum. 
 - Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål. Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarbermoset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 timmar.
 - Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.
 
Kockens kommentar
Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminiumkastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)