
Frusen yoghurttårta med rabarber
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 3
Recept: 5187 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 5 tim )
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan fint i en bunke. Riv ner citronskal (endast gult kött, ej vitt). Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.
- Smöra en kakform med löstagbar botten. Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna.
- Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar. Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 minuter tills rabarbern mjuknat.
- Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
- Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål. Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarbermoset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 timmar.
- Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.
Kockens kommentar
Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminiumkastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)