
Limeparfait med vaniljrabarber
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 248

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2484 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vänder man ner > Äts ej
Om parfait > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Parfait: Finriv grönt skal från limen.
- Vispa äggulor och socker luftigt. Tillsätt limeskal och juice från limen.
- Vispa grädde i en ny bunke. Vänd försiktigt ner grädden i äggsmeten. Portionera ut smeten i portionsglas. Ställ in i frysen i cirka 1 timme.
- Garnering: Ansa och skär rabarbern i bitar. Dela vaniljstången på längden.
- Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt vin, socker, kanel och vaniljstång. Koka rabarbern mjuk, cirka 10 minuter.
- Sila av vätskan och smaka av med socker och hallonsaft. Ställ in i kylskåp.
- Ta ut parfaiten 15 minuter före servering. Häll på rabarbersåsen.
Kockens kommentar
Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Kan avse lite av varje, men vanligtvis en dessert på äggkräm blandat med lättvispad grädde, i Frankrike kallat Parfait glacé. Liknar gräddglass (fr. crème glacée), men till skillnad frän glass rörs smeten inte om under frysningen utan stillfryses. Läs mer > Om parfait.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)