
Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 32%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Arla" under bilden.
- Lättvispa grädde.
- Dela vaniljstång och skrapa ur innanmätet.
- Vispa ägg, florsocker och vanilj i en bunke eller maskin, tills vitt och fluffigt.
- Vänd ner vispad grädde försiktigt i äggsmeten.
- Häll över i en form, till exempel en brödform. Ställ in i frysen.
- Efter 3-4 timmar kan parfaiten serveras som dessert. Har den fryst över natt eller längre behöver smeten tina en stund för att bli skopbar.
Kockens kommentar
Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Det kan avse olika slags desserter, men oftast är det en kyld eller frusen dessert liknande glass. Arla kallar sitt recept för "hemlagad glass", men det är lite missvisande, för en parfait (Parfait glacé) fryses utan att röras om under frysningen (stillfryses) vilket man gör med glass. Dessutom är en parfait mer fettrik, innehåller mycket grädde. Läs mer > Om). parfait.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)