
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 371

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Om parfait > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Bon Appętit" under bilden ovan. Filmreceptet tillreds med het sockerlag på samma sätt som i recept Parfait glacé (se dito recept via länk nedan). Här värmer vi äggmassan i stället i vattenbad.
- Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Dela gulor från vita (läs mer > Värma i vattenbad). Vispa äggulor, socker och kaffepulver i badskålen tills krämen tjocknar.
- Kräm: Ta av från värmen och häll över i en skål för att inte efterkoka. Sila krämen om den är klimpig. Fortsätt vispa till en lätt och luftig, avsvalnad kräm. Ställ in i kylen.
- Smöra en form (brödform) och klä in den med bakplåtspapper.
- Parfait: Mjukvispa grädde (läs mer > Så vispas grädde). Läs mer > Så vispas grädde. Blanda grädden med kaffekrämen. Häll i form. Täck med bakplåtspapper. Dunka formen i bordet några gånger för att bli av med luftbubblor. Kan också fördelas i portionsformar. Ställ in i frysen i 3-4 timmar (fryses inte i filmen).
- Servera: Ta ut och lägg upp. Garnera gärna med lite hyvlad mörk choklad, krossade kaffebönor eller valnötter.
Kockens kommentar
Parfait är en frusen dessert på ägg, socker och grädde. En parfait kan smaksättas på olika sätt med vanilj, choklad, fruktpuré och annat. Ursprungligen var parfait i Frankrike smaksatt med kaffe. Läs mer > Om parfait.Crčme Chantilly är lättvispad grädde med florsocker namngivet efter slottet med samma namn. Läs mer > ā la Chantilly.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)