
Lemon curd tartelette, citronkrämspaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 348

Kcal / portion: 531

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3184 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om curd > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "My Cooking Channel" under bilden.
- Förvärm ugnen på 180°C.
- Pajdeg: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och blanda till en smulig deg. Använd fingrarna eller handvisp som i filmen. Tillsätt ägg och blanda på nytt till smulig deg.
- Fördela ut degen i stor pajform eller små pajformer. Tryck till degen ordentligt till en fast deg jämnt fördelad i formen/formarna. Picka botten flera gånger med gaffel.
- Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut och låt kallna. Lossa pajskal från form.
- Kräm: Knäck ägg i en kastrull. Riv citronskal och pressa juice. Tillsätt detta och vispa samman. Rör ner socker.
- Värm upp smeten på medelhög värme under omrörning tills den börjar tjockna. Tillsätt smör skuret i tärningar. Vispa runt tills allt smör löst upp i smeten. Ta av från värmen. Sila krämen. Ställ kallt i avvaktan på servering.
- Servera: Häll smet i pajskal. Dekorera gärna till exempel med en jordgubbar.