Smarrig citronpaj med jordgubbar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smarrig citronpaj med jordgubbar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4464 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 135 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Tillaga pajdeg, se recept > Pâte sucrée, söt pajdeg. Låt degen vila övertäckt i kyl helst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut degen och täck botten i en pajform. Eller tryck ut degen i formens botten. Grädda cirka 15 minuter.
  4. Smält smör och låt svalna något.
  5. Vispa ägg. Sikta i florsocker. Tillsätt smör, juice och rivet skal från citron. Rör om. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 20 minuter.
  6. Garnera med jordgubbar.

Kockens kommentar

Man måste inte använda söt pajdeg till efterrättspajer, utan en osötad pajdeg passar ofta väl till pajer söta pajer. I detta fall har vi använt en matpajsdeg med endast en gnutta socker inblandat.

Pajdegsalternativ

Pâte sucrée, söt pajdeg

Söt svensk pajdeg

Osötad pajdeg

Proffsets osötade pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem