
Smarrig citronpaj med jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4464 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om söt pajdeg > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Tillaga pajdeg, se recept > Pâte sucrée, söt pajdeg. Låt degen vila övertäckt i kyl helst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kavla ut degen och täck botten i en pajform. Eller tryck ut degen i formens botten. Grädda cirka 15 minuter.
- Smält smör och låt svalna något.
- Vispa ägg. Sikta i florsocker. Tillsätt smör, juice och rivet skal från citron. Rör om. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 20 minuter.
- Garnera med jordgubbar.
Kockens kommentar
Man måste inte använda söt pajdeg till efterrättspajer, utan en osötad pajdeg passar ofta väl till pajer söta pajer. I detta fall har vi använt en matpajsdeg med endast en gnutta socker inblandat.