Citronpaj med mandelspån
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Om söt pajdeg >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

Om vaniljsås, äggkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citronpaj med mandelspån

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 235

Kcal / portion: 474

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3789 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 202 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om söt pajdeg > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Om vaniljsås, äggkräm > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Deg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Se alternativ nedan. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
  2. Fyllning: Riv citronskal och pressa juice. Koka upp mjölk och citronjuice. Stäng av plattan.
  3. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Rör ner citronskal och vispa sedan ner äggblandningen i mjölken. Låt sjuda på lägsta värme under vispning tills den tjocknat något. Krämen får inte koka, då skär den sig. Ställ in krämen i kylen för att svalna.
  4. Sätt ugnen på 225ºC.
  5. Paj: Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord till två lika stora runda plattor. Klä en rund pajform med den ena plattan och lägg i citronkrämen. Lägg på den andra plattan och nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg. Strö över mandelspån.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Flytta sedan upp den till mitten av ugnen och grädda i ytterligare cirka 15 minuter. Täck med folie i slutet av gräddningen så att inte mandelspånen blir brända.
  7. Servera: Garnera med en citronskiva och citronmeliss. Servera med vaniljsås.

Kockens kommentar

Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Alternativ

Klassisk osötad pajdeg

Söt svensk pajdeg

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Hemlagad vaniljsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem