Limepaj med passionerad fruktsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Strösocker

1.0 

dl

Drambuie

2.0 

dl

Bitter (t.ex. Campari)

5.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Limepaj med passionerad fruktsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4334 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 12%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 130 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Strösocker 1.0 dl 9%

Drambuie 2.0 dl 18%

Bitter (t.ex. Campari) 5.0 cl 2%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim + 10 tim )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Pajbotten: Smula kex och smält smör. Blanda kexsmulorna med smör och socker. Platta ut degen i smörad form.
  3. Förgrädda i ugn 10 minuter. Ta ut och låt den kallna.
  4. Höj ugnstemperaturen till 175ºC.
  5. Fyllning: Riv limeskal och pressa ut juice. Vispa äggulor tills de tjocknar. Tillsätt mjölk och vispa ytterligare någon minut. Rör ner limeskal och juice. Häll i pajskalet.
  6. Grädda 10-15 minuter tills smeten blivit fast. Ta ut och låt svalna. Ställ den i kylskåp över natten.
  7. Ta ut pajen ur kylen 30 minuter före servering.
  8. Sås: Gröp ur passionsfrukterna med en tesked. Lägg fruktköttet i en kastrull, tillsätt alkohol och socker. Koka försiktigt tills såsen fått en simmig och fin konsistens.

Kockens kommentar

Den här pajen är inte särskilt söt. Däremot har den en fin kolaton (av mjölken) och härlig syra av limen. Passionsfruktens frön ger en lätt bitter ton. Ta bort fröna om du inte önskar bittersmaken.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem