Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1699 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 25%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kulprov > Äts ej
Om knäck och kola > Äts ej
Så kokas knäck, kola > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning
- Koka: Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och småkoka utan lock i 15-20 minuter till temperatur 122°C (eller gör ett kulprov). Rör ofta i smeten. Ta av från värmen och låt svalna till 50°C.
- Klä en form (20x20 cm) med smörpapper. Fetta in formen så ligger pappret still. Riv citronskal och finhacka choklad. Skär smör i tärningar.
- Tillsätt smör, choklad och citronskal i kastrullen. Rör om tills allt blandats till en homogen smet.
- Häll smeten i formen. Låt kallna. Skär i bitar innan smeten stelnat helt. Förvara svalt.