Vit fudge
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små tärningar: 30

Kulprov >

 

 

Om knäck och kola >

 

 

Så kokas knäck, kola >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vit fudge

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1699 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 25%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 13 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kulprov > Äts ej

Om knäck och kola > Äts ej

Så kokas knäck, kola > Äts ej

...

Skapat av
Arla

Tillagning

  1. Koka: Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och småkoka utan lock i 15-20 minuter till temperatur 122°C (eller gör ett kulprov). Rör ofta i smeten. Ta av från värmen och låt svalna till 50°C.
  2. Klä en form (20x20 cm) med smörpapper. Fetta in formen så ligger pappret still. Riv citronskal och finhacka choklad. Skär smör i tärningar.
  3. Tillsätt smör, choklad och citronskal i kastrullen. Rör om tills allt blandats till en homogen smet.
  4. Häll smeten i formen. Låt  kallna. Skär i bitar innan smeten stelnat helt. Förvara svalt.

Kockens kommentar

Fudge är en slags kola. All slags choklad kan användas till fudge. Finare choklad ger bättre smak. Läs mer > Om knäck och kola.

Alternativ

Fudge original

Klassisk fin fudge

Enkel fudge med kondenserad mjölk

Fudge på svenskt vis

Fudge med apelsinsmak

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem