Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 436

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2491 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 23%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om knäck och kola > Äts ej
Så kokas knäck, kola > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning
Se film, klicka på "Arla" under bilden.
- Lägg bakplåtspapper i en form (20-30 cm). Smöra formen så ligger pappret still. Alternativt knöla ihop pappret och bred ut. Finhacka choklad.
- Koka: Blanda socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Ställ på spisplatta på medelhög värme. Rör om ordentligt så att allt socker löses upp i grädden. Låt den sedan småkoka utan att röra om till temperatur 123°C.
- Ta av kastrullen från värmen och tillsätt choklad och smör. Rör om tills choklad och smör blandats med grädden till en homogen smet. Fortsätt röra tills smeten svalnat något (~50°C).
- Häll smeten i formen. Låt kallna cirka 1 timme i rumstemperatur. Det går fortare i kylskåp. Vänd formen över skärbräda och ta bort pappret. Skär i lagom stora bitar. Förvara svalt eller i kylskåp.