Ljus kavring med filmjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så bakas ljust bröd >

 

 

Så bakas mörkt bröd >

 

 

Om kavring

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ljus kavring med filmjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 1061

GBR (GI) / port: 65

Recept: 4246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 418 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Så bakas mörkt bröd > Äts ej

Om kavring Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap. Blanda väl.
  3. Smörj brödformar med matfett. Fördela degen i formarna.
  4. Grädda i cirka 1 timme.
  5. Låt svalna i formarna eller inlindad i bakduk. Brödet kan frysas i 3 månader.

Kockens kommentar

Klassiskt är att baka kavring av rågmjöl (se recept via länk nedan), men de flesta av dagens recept är som detta recept av annat mjöl blandat med filmjölk som går snabbt och enkelt att tillaga. Läs mer > Om kavring.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat mörkt bröd brukar vara ganska högt, runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 2,2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Mörk kavring på rågmjöl

Surdegskavring

Surdegskavring med färdig surdegsgrund

Yoghurtlimpa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem