Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 108
            Kcal / portion: 615
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 4917 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min + 10 min )
Köttresterna skall vara kokta av nöt, gris, får, eller storvilt som älg. Ej rimmat kött.
- Förbered: Lägg korngrynen i vatten och låt stå över natt.
 - Nästa dag: Koka svål, lever, skalad hel lök, korngryn och lagerblad i vatten tills grynen bildar en tjockflytande massa.
 - Koka potatis.
 - Ta upp svål, lever, lök och lagerblad. Grovmal detta tillsammans med köttresterna och ansjovisen. I brist på kvarn kan det finhackas.
 - Blanda den malda färsen med grynen. Smaksätt med kryddor och låt pölsan sjuda i 5 minuter.
 - Avsmaka den noga och förstärk eventuellt med ansjovisspad.
 - Servera pölsan med rödbetor och potatis.