
Hemlagad pölsa utan inälvor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2284 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 10 tim )
Detta recept är ett bra sätt att ta tillvara köttrester och kokspad. Passar inälvsskeptiker (se kommentar).
- Förbered: Lägg korngrynen i vatten och låt stå över natt.
- Nästa dag: Koka korngryn i köttspad eller vatten med koncentrerad köttfond cirka 40 minuter.
- Koka eller stek potatis.
- Finhacka köttet.
- Skala, hacka och fräs lök i matfett.
- Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med mejram och/eller timjan, salt och peppar. Tillsätt lite sirap om så önskas.
- Låt allt bli varmt. Servera med potatis och inlagda rödbetor. Ett stekt ägg passar också till.