Grillad grönpepparlax i bit med crèmoli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad grönpepparlax i bit med crèmoli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 938

GBR (GI) / port: 8

Recept: 3752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 402 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 14%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisk och övriga tillbehör ur kylen. Grillvaror bör vara rumstempererad.
  2. Cremoli: Blanda aioli med crème fraiche.
  3. Koka potatis eller förbered andra tillbehör till maten.
  4. Pensla laxfiléerna med lite matolja. Krossa koriander och grönpeppar i mortel. Strö kryddorna på laxens köttsida.
  5. Lägg fisken med skinnsida nedåt. Grilla fisken med stängt grillock på indirekt värme i cirka 10 minuter till fin färg och så att den blir genomstekt, men inte mer. Vänd inte fisken.

Kockens kommentar

Variera kryddningen enligt egen smak. I stället för torkad grönpeppar kan man använda inlagd grönpeppar, som oftast finns att köpa i handeln.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillad bönsallad

Grillade skivade rotfrukter

Grillad potatis

Hemlagad crèmoli

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem