
Grillad tonfisk med wasabigräddsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2408 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
- Tvätta och borsta potatisen ren. Skär den i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Strö över salt och kummin.
- Pensla fisken med matolja och krydda med salt, peppar och ingefära.
- Sås: Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit lite tjockflytande. Tag av från plattan. Vispa ner wasabi enligt egen smak.
- Grilla potatis ca 5 minuter på var sida. Grilla tonfisken cirka 2 minuter på var sida så att den får färg, men den skall fortfarande vara röd i mittpartiet (annars = för torr).
Kockens kommentar
Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.