Grillad kumminsej i smörsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad kumminsej i smörsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 562

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2246 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 324 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om utegrillning > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
  2. Pensla sejfiléerna med lite matolja. Strö kummin över fisken. Peppra.
  3. Förbered eventuella andra tillbehör.
  4. Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kummin och lite salt.
  5. Smält smör i en kastrull på grillen.
  6. Grilla potatis ca 5 minuter på var sida.
  7. Grilla fisken cirka 3 minuter på var sida, till fin grillyta och tills den blivit genom­stekt.

Kockens kommentar

Sej är en ganska fast och lite torr fisk som därför kan grillas direkt på grillen utan form. Se dock till att inte övergrilla den, för att den inte skall bli för torr och tråkig. Smält smör passar bra till den något torra fisken. Om hel bakad potatis önskas är det en fördel om den förlagas i vanlig ugn om tillgång till sådan finns.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillbakad potatis

Grillbakad sötpotatis

Aromsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem