
Panerade lammracks på engelskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2129 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Allrecipes", under bilden.
- Förbered: Blanda senap med mintgelé. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
- Sätt ugnen på 225°C (se kommentar).
- Panering: Skala och finhacka vitlök. Finhacka rosmarin. Smula vitt matbröd. Lägg i bunke med salt och peppar. Tillsätt olja under blandning tills ingredienserna binder samman, håller ihop.
- Bryn: Salta och peppra köttet runt om. Hetta upp olja i het panna och bryn båda sidor till brun yta. Låt svalna något.
- Panera: Smeta på ett lager senap. Doppa köttbiten i paneringen och klappa till så att det fäster runt om. Täck revbenen med aluminiumfolie så att de inte svartbränns.
- Ugnsstek: Sätt in i ugnen i 15-18 minuter beroende på önskad genomstekningsgrad.
- Ta ut köttet och låt det vila 5-10 minuter innan det skärs i bitar.
Kockens kommentar
Ugn 225°C fungerar om man önskar rött kött. För rosa eller medium stekt bör temperaturen sänkas till 200°C respektive 175°C för att paneringen inte skall svartbrännas. Därvid bör tillagningstiden ökas till 20-30 minuter. Läs mer > Så lagas lammracks.Mintsmak anses passa till lamm i den anglosaxiska världen. Antingen mintgelé som tillbehör eller hackad mynta tillsatt i paneringen. Gordon Ramsay använder persilja i sin panering. Kommentar: Starka smaker förtar ofta den fina smaken av fint lammkött. Senap kan ge besk smak vid upphettning.