Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2560 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Klicka på "Harpal Singh" under bilden för att se film.
- Krossa kanelstången. Finskiva lök. Finhacka tomater. Riv ingefära. Skär chilifrukten i bitar. Finhacka färsk koriander. Skär kycklingen i bitar.
- Garam masala: Värm upp en stekpanna på medelvärme och tillsätt korianderfrön, kardemumma, svartpeppar, lagerblad och kanel. Rosta kryddorna en halv minut utan att de tar färg. Mixa till fint pulver.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Gryta: Fräs, löken i olja några minuter utan att bränna. Tillsätt tomathacket, ingefäran och vitlök. Låt småkoka cirka 5 minuter tills tomaterna är mosiga.
- Tillsätt kryddmixen, chilipulver, gurkmeja, salt, chilin och kycklingen. Låt småkoka i 5 minuter.
- Tillsätt vatten så att det knappt täcker, samt korianderhacket. Låt småkoka under lock till kycklingen är genomkokt, 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Den curry vi är vana vid är så kallad engelsk curry, en garam masalainspirerad kryddblandning som är en annan liknande kryddblandning (se dito). Engelska soldater tog hem curryblandningen från Indien på 1700-talet. Indisk curry förekommer i många varianter och i landet är curry mer ett allmänt begrepp för kryddstark mat. Läs mer, klicka på ingrediens curry.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel