Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kreolköket > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (30 min )
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pepparfrukt. Ta bort kärnor och hacka fint. Fräs tillsammans med lök och vitlök i en panna med smör i någon minut. Lägg över i en gryta.
- Tärna skinka. Stek kycklinginnerfilé lätt med tärnad rökt skinka. Krydda väl med salt, peppar, oregano och krossad kummin. Lägg över i grytan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt puttra samman i cirka 10 minuter.
- Rör ner majskorn. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas. Späd eventuellt med mer buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till. Smaklig måltid!
- Tips! Tillsätt grädde för rundare smak eller servera en klick creme fraiche till.
Kockens kommentar
Gumbo är en klassisk rätt från det kreolska köket i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel