Kreolsk Gumbo kycklinggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kreolköket >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kreolsk Gumbo kycklinggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 432 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kreolköket > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela pepparfrukt. Ta bort kärnor och hacka fint. Fräs tillsammans med lök och vitlök i en panna med smör i någon minut. Lägg över i en gryta.
  2. Tärna skinka. Stek kycklinginnerfilé lätt med tärnad rökt skinka. Krydda väl med salt, peppar, oregano och krossad kummin. Lägg över i grytan. Tillsätt buljong och tomatpuré. Låt puttra samman i cirka 10 minuter.
  3. Rör ner majskorn. Låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av om eventuellt mer kryddor önskas. Späd eventuellt med mer buljong. Strö över hackad persilja. Servera bröd till. Smaklig måltid!
  4. Tips! Tillsätt grädde för rundare smak eller servera en klick creme fraiche till.

Kockens kommentar

Gumbo är en klassisk rätt från det kreolska köket i Louisiana, USA. Kreol är en beteckning som uppstått i mötet mellan olika språk och kulturer med koppling till kolonialism. Bland annat avses ättlingar till slavar med en vit förälder i södra USA, särskilt i Louisiana. Läs mer > Om kreolköket.

Alternativ

Indisk chicken curry

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem