
Indisk kycklinggryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.
- Koka ris enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.
- Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.
- Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.
Kockens kommentar
Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, t.ex. madras.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel