Indisk kycklinggryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Indisk kycklinggryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 747

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 471 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.
  2. Koka ris enligt anvisning på paketet.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.
  4. Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.
  5. Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.

Kockens kommentar

Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, t.ex. madras.

Alternativ

Indian chicken curry

Chicken tikka masala

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem