Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 326

Kcal / portion: 101

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1615 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om indiskt flatbröd > Äts ej
Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej
Så bakas ojäst bröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
Se film > klicka på "Bhavna´s Kitchen" under bilden.
- Deg: Blanda med ena handen mjöl, salt och olja. Tillsätt vatten lite i taget och knåda i 4-5 minuter till en halvfast degmassa som inte kladdar.
- Täck degen, gärna med fuktig duk och låt vila i cirka 10 minuter.
- Dela degen och forma till mandarinstora bollar. Mjöla och kavla ut till tunna runda plattor, cirka 15 centimeter stora. Degtjockleken kan varieras enligt eget tycke.
- Stek: Hetta upp en torr stekpanna på medelhög värme och stek hastigt cirka 15 sekunder på var sida så att degen börjar bubblar sig.
- Gasspis/utegrill/öppen eld: Lägg ett galler över lågan och lägg på chapatin i några sekunder så att den sväller upp som en ballong. Lägg åt sidan varvid degen sjunker ihop. Grädda nästa.
- Elspis: Saknas öppen eld steker man färdigt i pannan. Vänd några gånger och lägg åt sidan när den fått lite bruna fläckar på blåsorna.
- Pensla det varma brödet med lite (skirat) smör eller olja. Degen blåser inte upp på samma sätt, men resultatet blir ändå ett mjukt och gott bröd.
- Servera brödet som tillbehör till mat, som smörgås med olika pålägg, eller som snacks.