Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2429 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om naanbröd > Äts ej
Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anna, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig.
- Tillsätt salt, honung och yoghurt. Rör ner mjöl lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.
- Hetta upp en stekpanna till högsta värme.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsdelar. Platta eller kavla ut bitarna efter hand som de gräddas.
- Baka bröden 3-5 minuter på varje sida i stekpannan.
- Blanda smält smör med valfri smaksättning. Pensla bröden innan servering till all slags mat, eller ät det som "smörgås". Naanbröd är klassiskt tillbehör till tandoorikyckling.
Kockens kommentar
Degen eller brödet kan smaksättas med vitlök, persilja eller koriander. Naanbröd har sitt ursprung från Centralasien (Iran och "-stanländerna"), tillika vida spritt även i Sydasien. Det är närbesläktat med pitabröd. Läs mer > Om naanbröd. Där finns också film tillagning naanbröd.