Hemlagat naanbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 8

Kockskolan:

 

Om naanbröd >

 

 

Om ojäst bröd, flatbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hemlagat naanbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 265

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 20

Recept: 2429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 115 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om naanbröd > Äts ej

Om ojäst bröd, flatbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Smula ner jäst i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör tills jästen har löst sig.
  2. Tillsätt salt, honung och yoghurt. Rör ner mjöl lite i taget tills degen släpper från kanterna. Låt jäsa under duk cirka 45 minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna till högsta värme.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela i portionsdelar. Platta eller kavla ut bitarna efter hand som de gräddas.
  5. Baka bröden 3-5 minuter på varje sida i stekpannan.
  6. Blanda smält smör med valfri smaksättning. Pensla bröden innan servering till all slags mat, eller ät det som "smörgås". Naanbröd är klassiskt tillbehör till tandoorikyckling.

Kockens kommentar

Degen eller brödet kan smaksättas med vitlök, persilja eller koriander. Naanbröd har sitt  ursprung från Centralasien (Iran och "-stanländerna"), tillika vida spritt även i Sydasien. Det är närbesläktat med pitabröd. Läs mer > Om naanbröd. Där finns också film tillagning naanbröd.

Alternativ

Chapati, indiskt flatbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem