Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 383
            Kcal / portion: 93
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 4648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kungsörnen
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Deg: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
 - Dela degen i hanterbara bitar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till rullarna och gör en skåra i mitten med pekfingret. Fyll längderna med sylt.
 - Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
 - Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna. Skär i sneda snittar.
 - Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.
 
Kockens kommentar
Sylten bör vara fast för att inte rinna ut. Blanda med lite stärkelsemjöl om den är lös.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk