Lingon- och kardemummasnittar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lingon- och kardemummasnittar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 383

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 18%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 24 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kungsörnen

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Deg: Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver och salt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Dela degen i hanterbara bitar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar täckta med bakplåts­papper. Platta till rullarna och gör en skåra i mitten med pekfingret. Fyll längderna med sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. 
  5. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla över kakorna. Skär i sneda snittar.
  6. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 3 månader.

Kockens kommentar

Sylten bör vara fast för att inte rinna ut. Blanda med lite stärkelsemjöl om den är lös.

Alternativ

Syltkakor

Äppelgrottor

Wienerstänger

Aprikosfyllda småkakor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem