Aprikosfyllda småkakor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 177
            Kcal / portion: 89
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2219 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Rör socker och smör poröst. Tillsätt honung och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt detta och arbeta ihop till en smidig deg. Plasta in degen, lägg i kyl cirka en timme.
 - Förvärm på ugnen 175°C.
 - Fyllning: Koka upp aprikoser, vatten och socker i en kastrull. Låt sjuda tills nästan allt vatten kokat bort. Kör blandningen i en mixer till en slät smet.
 - Forma: Ta ut degen från kylen. Dela den i 2 delar. Kavla ut delarna på mjölat bakbord till rektanglar cirka 10x30 centimeter. Bred ut fyllningen som en sträng i mitten av varje rektangel. 
 - Vik först över ena långsidan mot mitten och sedan den andra långsidan mot mitten så att skarvarna ligger omlott. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper.
 - Grädda i cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. 
 - Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem i cirka 2,5 centimeter breda bitar.
 
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk