Sega Chocolate Chip Cookies
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

antal: 20

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sega Chocolate Chip Cookies

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 481

Kcal / portion: 243

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4867 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 26%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 51 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Alisa Bandell

Tillagning (40 min )

  1. Förvärm ugnen på 150 °C.
  2. Deg: Sikta mjöl och blanda med salt och bikarbonat i en bunke.
  3. I en annan bunke, vispa samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.
  4. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa ned mjölblandningen och arbeta ihop snabbt till en smidig deg.
  5. Fyllning: Hacka choklad och nötter. Tillsätt chokladen och nötterna, blanda tills det är jämnt fördelat.
  6. Forma: Rulla hela degen till en rulle cirka 8 centimeter i diameter. Skiva 1 centimeter tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda i cirka 12 minuter. 

Kockens kommentar

Alisa: Vem älskar inte Chocolate Chip Cookies? Mina är sega och sprängda med olika sorters choklad och nötter. Degen går utmärkt att frysa in. Ta fram och grädda så många skivor du behöver, på så sätt kan du alltid bjuda på nybakta kakor! Eller varför inte skiva upp en iskall och god bit Chocolate Chip-deg när du är sugen på något sött. Recept från bakboken: "Baka med Bandell" av Alisa Bandell.

Alternativ

Maryland cookies

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem