Italienska spättarullar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitt vin

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar mald

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italienska spättarullar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1188 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 7%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 204 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vitt vin 1.0 dl 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar mald 1.0 krm 0%

...

Skapat av
Kockens

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Hacka oliver. Strimla tomater. Finhacka cirka hälften av basilika. Blanda oliver, tomater, finhackad basilika och potatismjöl. Tillsätt olja.
  2. Lägg ut spättafiléer på en skärbräda eller dylikt. Strö över salt och peppar. Lägg en klick olivröra på varje filé och rulla ihop. Spara lite röra till garnering.
  3. Lägg spättarullarna i en lätt smord ugnssäker form. Garnera med resterande olivröra. Häll över vinet. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Garnera spättan med de sparade basilikabladen. Servera med kokt, gärna pressad potatis och gröna bönor.

Kockens kommentar

Tips: Spättarullarna går även bra att laga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-8 minuter. Använd en mikrosäker form som inte behöver smörjas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem