Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 297

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 7%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Hacka oliver. Strimla tomater. Finhacka cirka hälften av basilika. Blanda oliver, tomater, finhackad basilika och potatismjöl. Tillsätt olja.
- Lägg ut spättafiléer på en skärbräda eller dylikt. Strö över salt och peppar. Lägg en klick olivröra på varje filé och rulla ihop. Spara lite röra till garnering.
- Lägg spättarullarna i en lätt smord ugnssäker form. Garnera med resterande olivröra. Häll över vinet. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
- Garnera spättan med de sparade basilikabladen. Servera med kokt, gärna pressad potatis och gröna bönor.
Kockens kommentar
Tips: Spättarullarna går även bra att laga i mikrovågsugn på full effekt (max 800W), 6-8 minuter. Använd en mikrosäker form som inte behöver smörjas.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)