Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2911 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 460 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

...

Skapat av
Team Milko

Tillagning (30 min )

  1. Salta fisk. Linda in i plastfolie. Välj gärna ändbiten eller en så fast bit som möjligt. Lägg fisken på fat. Koka 3 minuter i micron på full effekt. Låt fisken vila.
  2. Hacka bacon i fina tärningar. Rosta i stekpanna tills de är knapriga.
  3. Strimla salladslök. Hacka gräslök. Riv parmesan. Tag fisken ur plasten. Skär i små tärningar. Blanda allt. Salta och peppra efter behag.
  4. Pensla kanterna på filodeg med uppvispat ägg. Lägg en liten klick fyllning en bit in från kanten på varje filoark. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop.
  5. Fritera vårrullarna i fritös eller i stekpanna med rikligt med olja tills de är gyllenbruna. Servera direkt med grönärtskräm och örtsallad.
  6. Koka upp buljong, grädde, pressad vitlök och smör. Lägg i ärtor. Koka cirka 3 minuter. Häll av och spara spadet. Koka ihop tills hälften återstår.
  7. Mixa ärtorna med stavmixer. Späd med spad till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem