
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2911 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Salta fisk. Linda in i plastfolie. Välj gärna ändbiten eller en så fast bit som möjligt. Lägg fisken på fat. Koka 3 minuter i micron på full effekt. Låt fisken vila.
- Hacka bacon i fina tärningar. Rosta i stekpanna tills de är knapriga.
- Strimla salladslök. Hacka gräslök. Riv parmesan. Tag fisken ur plasten. Skär i små tärningar. Blanda allt. Salta och peppra efter behag.
- Pensla kanterna på filodeg med uppvispat ägg. Lägg en liten klick fyllning en bit in från kanten på varje filoark. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop.
- Fritera vårrullarna i fritös eller i stekpanna med rikligt med olja tills de är gyllenbruna. Servera direkt med grönärtskräm och örtsallad.
- Koka upp buljong, grädde, pressad vitlök och smör. Lägg i ärtor. Koka cirka 3 minuter. Häll av och spara spadet. Koka ihop tills hälften återstår.
- Mixa ärtorna med stavmixer. Späd med spad till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)