
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Stycka fisk i lite avlånga portionsbitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i cirka 5 minuter.
- Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna i smör och olja till fin färg.
- Koka upp grönsaksbuljong. Häll i bulgur. Koka cirka 8 minuter.
- Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -juice, rapsolja, salt och peppar.
- Skrubba morötter. Skala sparris. Snoppa vaxbönor. Förväll primörerna var för sig någon minut.
- Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)